Getest: de nieuwe Motorola moto g8 plus

Enkele weken geleden mocht ik naar een event van Motorola, waar ze hun nieuwste toestellen van het najaar voorstelden. Zo komt er half november o.a. de Moto One Macro en de vernieuwde versie van de g7 uit. Die laatste, de nieuwe Moto g8 Plus kreeg ik mee naar huis om voor jullie uit te testen! Ik ben zelf al jaren Android gebruiker, dus ik nam mijn nieuwe toestel meteen (ja echt meteen) in gebruik! Vandaag geef ik jullie de nieuwe features, pro’s en con’s van de Moto g8 plus!

First, de looks! De g8 in Cosmic Blue is echt prachtig! Een mooie donkere, glanzende gradient van zwart naar blauw! Een hele verandering ten opzichte van mijn roze Xiaomi, maar echt very pretty! De finish had voor mij matte mogen zijn, want met de shiny look zie je helaas elk stofje of vingerafdruk, maar let it go 😉 Gelukkig maakt de mooie kleur veel goed.

Qua formaat is hij ook prima: een mooi 6,3 inch scherm, met bijna geen randje. Het toestel zelf is wel een stukje dikker en zwaarder dan mijn vorige gsm. Klein minpuntje misschien, hij had iets sleeker mogen zijn. Het grote en klare scherm is wel een enorme upgrade! Bij het toestel zit ook een transparante cover om die mooie back te beschermen.

En daaaaannnn, de camera! Dat moet zowat de beste asset zijn van dit toestel. 48 MP! (12 effectieve, weliswaar.) De Quad Pixel-camera’s combineren 4 pixels in 1 enorme pixel voor betere lichtgevoeligheid. Dit betekent dat je in alle lichtomstandigheden heldere, gedetailleerde foto’s en video’s kunt maken. Ook de front camera is gezegend met 25 MP (6 effectieve) in Quad Pixel! De foto’s zijn inderdaad heel scherm en licht (dat kan je hieronder zien in de voorbeelden).

Nog handig is de action cam, waarmee je (ook in slomotion) gewoon je gsm verticaal kan houden terwijl de camera horizontaal in breedbeeld opneemt, dankzij de ultra groothoeklens! Cool!

Ook de portretfunctie doet het erg nice, en je kan je blurry achtergrond zelf instellen van subtiel tot fel! Ook bij de frontcamera is de portretfunctie aanwezig! Wat een upgrade t.o.v. mijn vorig toestel! Klein minpuntje misschien: de portretfunctie werkt alleen wanneer hij een gezicht herkent, stillevens fotograferen met de portretfunctie zit er dus helaas niet in. Wel geeft de gewone camera ook prima scherptediepte!

Nog nice, is de Dolby speaker die ingebouwd is. Samen met het grote 6,3 inch scherm is dit perfect om bijvoorbeeld ‘s avonds nog in je bed je favoriete serie (mensen die me kennen weten welke dat momenteel is) te bingen 😉 De 4000 mAh batterij heeft een gebruiksduur van 40 uur en dankzij de TurboPower Charging laadt je in een kwartier weer 8u gebruiksduur op! Ow yes, die snelle charger had ik echt wel nodig! Het toestel zelf draait op het supersnelle Android 9.0 Pie en is waterafstotend, niet geheel onbelangrijk wanneer je in België woont :p

Verder heeft de g8 ook nog hele plezante Moto (AI) features: o.a. je zaklamp aandoen door te schudden, je camera starten door je toestel te draaien, een foto laten nemen door te zwaaien of glimlachen!

Up next een aantal test kiekjes om jullie de camera kwaliteit te tonen!

Selfie game is strong with this one: de portretfunctie werkt super en lijnt je gezicht goed af! Don’t overdo it met de blur, want dan ziet het er een tikkeltje onnatuurlijk uit.

De night vision camera is een nice add-on, mijn vorige gsm maakte echt slechte foto’s ‘s avonds. Met de g8 heb je echt nog een mooi beeld, ook met weinig licht!

De gewone camera in volle glorie: heel mooi, en veel natuurlijk licht en zelfs een mooie scherptediepte! Ook Moes kon niet ontbreken als foto model. Soms herkent de portretfunctie zelfs zijn snoet.

De portret functie werkt ook voor beelden van verdere afstand, alleen moet je dan wel heel goed stil blijven staan zodat de camera je goed kan detecteren.

De gewone camera meets Moes: heel veel detail in de haartjes en snuit, I’m impressed!

De camera neemt ook kleine details goed op, kijk maar naar de dunne sprieten in dit boeketje. Op Halloween werd de nacht camera ook goed uitgetest 😉

Even kort:

+ Een  heel goede back & front camera , die ook bij weinig licht mooie beelden oplevert
+ Levendig en groot 6,3 inch scherm
+ Dolby speakers
+ Handige Moto (AI) features die je snel acties (bv zaklamp) laat ondernemen of je helpen met de perfecte foto
+ Lange batterijduur en TurboPower Charging
+ Action cam neemt horizontaal op wanneer je je telefoon verticaal houdt
+ vinger en gezichtsherkenning om je telefoon te unlocken
+ waterafstotend

– Ligt iets zwaarder in de hand, had dunner mogen zijn
– Portretfunctie werkt enkel met gezichtsherkenning, niet bij andere taferelen
– De glanzende achterkant neemt sneller stofjes en vette vingers op dan een matte

Kortom, een heel fijn toestel met een uitstekende camera, en dat is voor mij als Instagrammer echt een must! De nieuwe (Moto) features zijn leuk in gebruik, de lange batterijduur is echt perfect, alsook de TurboPower Charging! De Moto g8 plus vind je vanaf half november online en in de winkels voor 269 euro in Cosmic Blue & Crystal Pink.

One thought on “Getest: de nieuwe Motorola moto g8 plus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *