De perfecte winterslaap (dankzij Collishop)

Aaaah de slaapkamer! Sowieso de plaats om tot rust te komen, zeker na de (voor mij toch wel) vermoeiende wintermaanden. Ik heb in december altijd een klein dipje, geraak dan (nog) lastiger uit bed, slechter in slaap en ben dan bijna altijd moe. Hoogtijd om daar iets aan te doen!

In samenwerking met Collishop mocht ik mijn slaapkamer een mini make-over geven en een katoensatijnen dekbed van Essenza & een wake-up light van Philips uit te kiezen. Dat katoensatijn heerlijk slaapt, dat wist ik al, dat een wake-up light mij gemakkelijker zou laten slapen en wakker worden, dat testte ik de afgelopen weken uit!

Katoensatijn is echt mijn nieuwe favoriet qua lakens: super zacht & toch ook niet te warm. Katoensatijn ademt goed en neemt vocht goed op, wat zorgt voor een comfortabele nachtrust. Katoensatijn voelt ook lekker koel aan, ideaal voor de warmere periodes! Tijdens de wintermaanden warmt de stof ook goed op, maar gaat de stof je niet ‘verstikken’ in je eigen lichaamswarmte. Perfect te gebruiken door de seizoenen heen dus. Qua design koos ik ‘Filou’ uit, een bijna ‘Barokke’ bloementekening, die perfect past in mijn witte slaapkamer. Zo wordt mijn bed meteen de eyecatcher van de kamer. Nog leuk is de neutrale tekening op de achterkant, zo kan je afwisselen van drukker, naar rustiger of blauwe kussens combineren met het bloemenpatroon, top!

De Somneo van Philips, ja die moest ik meteen uittesten! De lamp ziet er niet alleen mooi uit, maar heeft echt heel veel verschillende functies: van gewone nachtlamp, tot wake-up light. Verder heeft hij niet alleen een ‘wakker worden’ functie, maar helpt hij je ook met in slaap geraken. En deze functie had ik echt heel hard nodig. Ik ben iemand die vaak lang wakker ligt alvorens echt goed in slaap te geraken. Met de ‘zonsondergang’ functie, laat je de lamp zachtjes uitgaan (de tijd bepaal je zelf) tot wanneer je in slaap valt. Zelf vind ik het heel aangenaam om met wat schemerlicht in slaap te vallen en de functie werkt dan ook meteen in no time voor mij! Je kan zelfs nog kiezen om geluidjes toe te voegen (de radio of een meer relaxing achtergrondgeluid). Ook de Relax functie is tof, deze helpt je met ontspannen voor je gaat slapen of zelfs wanneer je net wakker bent. De lamp ‘ademt’ dan met je mee om tot rust te komen, met of zonder achtergrondgeluid.

Kortom, zowel de koele, ademde lakens als de Philips Somneo hebben me aangenaam verrast! Ik slaap nu binnen het half uur, zonder nog uren wakker te liggen en verstik niet meer half in mijn eigen lichaamswarmte ‘s nachts! In de katoensatijnen lakens van Essenza is zoveel keus in designs, dat er zeker wel iets bij is voor iedereen. Bovendien zijn de lakens als de Somneo nu in actie bij Collishop!

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. De volledige disclaimer lees je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *