Mijn avondroutine

Tijdens die donkere winterdagen, ben ik na het werk vrijwel meteen in mijn joggingsbroek op de zetel te vinden. Na het eten ruim ik op mijn gemak af, kijk ik een beetje TV/Netflix en slurp ik aan een warm theetje.

Vooraleer ik klaar ben voor bed, move ik mij naar de badkamer voor een uitgebreide avondroutine, die ik steevast aanhou. Niks zo fijn (en belangrijk) als je make-up afhalen op het einde van een lange werkdag. Vandaag deel ik mijn stappenplan met jullie 😉

1. Als eerste haal ik mijn make-up eraf met een micellaire reiniger. Ik ben echt fan van dit spul en verkies dit boven een olie- of melkreiniger. Hierna maak ik mijn gezicht nog eens schoon met mijn Clinique Sonic Brush en een milde gezichtszeep (momenteel eentje van Darphin). While I’m at it, was ik mijn handen ook nog eens goed. Nog op zoek naar een goede reinigingstool? Flair geeft je alvast enkele suggesties voor de beste brushes.

2. Hierna is het tijd voor mijn oogdruppels. Mochten jullie het nog niet weten, ik heb een allergie die uitslaat op mijn ogen, waardoor ik dagelijks verfrissende druppels moet in doen. Vandaar ook de propere handen. Draag je lenzen? Haal die er dan ook voorzichtig uit, maak ze proper en ververs je opbergdoosje ook dagelijks. Bij Lensplaza vond ik heel wat goeie tips over het inbrengen & onderhouden van je lenzen. Na een tijdje heb je dit helemaal onder de knie!

3. Hierna is het tijd voor skincare. Ik breng mijn favoriete serum du moment aan en werk deze goed in mijn met jaderoller. Als ik extra tijd heb, breng ik hierna wel eens een maskertje aan. Als het serum goed is ingetrokken breng ik nog een nachtcrème en oogcrème aan (momenteel beide van Neutrogena).

4. Mijn tanden poets ik elektrisch en sinds kort met een tandpasta (Parodontax) voor gevoelig tandvlees. Ik spoel ook nog even na met een mondwater voor een fris gevoel.

5. Niet te vergeten: sinds kort gebruik ik opnieuw de Lash Booster van Kruidvat, voor vollere, langere en sterkere wimpers. Die smeer ik dus ook flink elke avond.

6. Hierna is het tijd voor bed. Gaan slapen doe ik sinds kort met mijn Philips Somneo wake-up light. Echt een topding om rustig in te slapen en wakker te worden. Ik gebruik de zonsondergang functie super graag om in slaap mee te vallen, het licht dempt dan automatisch na een betaalde tijd.

Hebben jullie een vaste avondroutine? Wat mag er zeker niet ontbreken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *