Natalie’s lockdown tips

We zitten er nu eenmaal allemaal in, en ook nog eventjes. Omdat niet altijd alles negatief hoef te zijn (dit is er al genoeg at the moment) lijst ik eventjes wat tips op voor in een lockdown 😉

1. Meer vrije tijd binnen: pik je (oude) hobbies weer op!
Haal die aquarelpotloden nog eens uit de doos, stof je gitaar af, werk eindelijk die ‘to read’ lijst af, train je kat,… Allemaal dingen die je perfect binnen kan doen. Ik ging alvast mijn gitaar (na 6 jaar) weer (net op tijd) ophalen bij mijn ouders & pik de draad/snaar weer op. Sorry alvast buren, maar ‘t is niet voor mijn eigen, ‘t is voor de verveling 😉

2. Vermijd wachtrijen aan de supermarkt.
Begin eens met het uitpluizen en uiteten van je kasten en je diepvriezer. Ik maakte alvast inventaris op van wat er nog allemaal te combineren valt. Zo kan ik mijn bezoek aan de supermarkt uitstellen tot wanneer het écht moet. Nog een heel gemakkelijke & eco-friendly tip: investeer in een SodaStream! Kraantjeswater is er altijd en dankzij SodaStream maak je er het lekkerste bruiswater of limonades mee. Bovendien verminder je ineens het plastic afval & kan je hem gewoon aankopen met ecocheques!

3. Leer je (groot)ouders werken met technologie.
Bellen (of schrijven) is momenteel de enige manier om je familie te bereiken. Investeer wat tijd in het aanleren van (in groep) videobellen met bv. Whatsapp, Facetime of Skype! Zo blijf je gemakkelijk in contact en zijn de oudjes ook meteen in het jaar 2020, qua technologie! 😀

4. Netflix er op los
Bekijk eindelijk die twijfelachtige serie, waar je anders geen precious tijd aan wou besteden. Tijd genoeg nu, dus geef zelfs (op het eerste zicht) questionable series/films een kans.

5. Youtube workouts
Geen fitness die open is, maar da’s geen reden om niet te sporten! Ik volg een aantal toffe accounts op Youtube en mijn favoriet is MadFit: zij geeft de tofste mini workouts op de hits van het moment. Kort, maar effectief! Het enige wat je nodig hebt is een matje! Alé, ge moest al bezig zijn!

6. Blijf in uw kot en ruim het op
Ik heb nog nooit zoveel vrije tijd gehad tijdens mijn weekends, dus ik ben spontaan beginnen opruimen! Raar maar waar, die spring cleaning komt er dan toch! Pak eerst wat dingen aan die echt al lang moesten gebeuren (mijn ramen bijvoorbeeld, amai).

7. Hang virtueel out met vrienden en vriendinnen
Nu ik alleen met Moes op mijn appartement zit, en ik nogal een sociaal persoon ben, bel/Whatsapp/chat ik nog meer. Foto’s en filmjes uitwisselen, voice messages inspreken,… Hou vooral contact met je inner circle, maar hou het virtueel, zo geraak je niet in sociaal isolement 😀

8. Hou je routine.
Blijf niet elke dag in je pyjama zitten, maar trek gerust iets comfortabel, yet fashionable, aan! Ik doe zelf gewoon mijn make-up zoals andere dagen, gewoon zodat ik het gevoel heb dat ik ga werken en productief de dag begin! Hou een echte lunchpauze of koffiemoment, weg van je home office! Zit op je terras of in je tuin, geniet van de buitenlucht!

9. Extra me-time.
Ofja, aangezien ik alleen woon, is het hier nu alleen maar me-time! Extra tijd om dat nieuwe masker eens te testen, om uitgebreid een manicure of pedicure te doen! En blijf zeker eens extraaa lang liggen op zaterdag of zondag, want er is toch niks open!

10. Koop (online) lokaal.
Steun je favoriete lokale/kleine webshop/restaurant en bestel er iets. Kleine zelfstandigen gaan het heel lastig krijgen de komende maanden, dus steek ze een hart onder de riem. & Bedank de postbode (op veilige afstand) while you’re at it.

Wat zijn jullie belangrijkste lockdown tips of aanraders?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *