Uitgetest: Reductin Instant

Jullie kennen het vast ook wel, flink ontbijten en lunchen, maar tussendoor op het werk (en nu hier zeker thuis in lockdown) ‘een goestingske’ krijgen. Ik ben echt een zoetebek (zeg maar gerust: suikerverslaafd) en geraak heel moeilijk van die cravings af (lees: ik word echt mega ambetant zonder mijn portie snoepjes). Ik testte sinds enkele weken Reductin Instant uit. Dit hulpmiddel zou je moeten helpen om van die zoete goestingskes af te geraken, of toch zeker te verminderen.

Wat doet Reductin Instant nu net? Het remt de drang naar suiker door dopamine te stimuleren en de aanmaak van insuline te regelen, en dit op basis van 3 natuurlijke ingrediënten: saffraan, chroom en kaneel. En vooral dat laatste, proef je in de tabletten ook. Saffraan bevat een natuurlijke stimulator van dopamine. Chroom zorgt voor de regeling van de insuline in het bloed. Kaneel vermindert eveneens de insulineresistentie en wordt bijvoorbeeld al gebruikt in de mediterrane landen, waar veel zoet gebak wordt gegeten.

De tabletten zelf werken heel simpel: wanneer je voelt dat je zin hebt in iets zoets, laat je 1 of 2 tabletten smelten in je mond. Bij mij werkt de kaneelsmaak vooral om mijn drang naar zoet te verminderen. De moleculen in de tabletten dringen na twee minuten rechtstreeks in het bloed en werken in op de dopamine en insuline. Maar werkt het ook? Ik denk dat je er ook deels in moet ‘geloven’ om het te doen werken, maar door de smaak van kaneel in mijn mond (ik lust dit wel graag) lijkt de snoepdrang toch echt weg te blijven! Bij mij werkt het dus prima, zeker tussen het werken door, om mijn goesting in zoet weg te werken. Aangezien ik toch nog steeds graag op mijn kilo’s let, is Reductin Instant dus een fijn ‘trucje’ om me hier alvast mee te helpen!

Zijn jullie ook zo’n zoetebekken?

Je kan Reductin Instant vinden bij je (online) apotheker voor zo’n 22 € (voor 40 tabletten)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *