Getest: Motorola VerveBuds 400

Ik denk dat we tijdens de lockdown met z’n allen nog nooit zoveel ‘analoge’ km’s hebben gedaan: wandelingen, outdoor sporten, fietsen,… Alles om toch maar niet continu binnen hoeven te zitten of als ontspanning tijdens het thuiswerken. De timing kon dus eigenlijk niet beter: ik kreeg van Motorola de draadloze VerveBuds 400 om uit te testen! Opties genoeg nu we vaak thuis zijn en meer en meer via telefoon of video communiceren!

First things first: de looks! De buds zien er super sleek uit in hun case: matte zwart en een eenvoudig design, zonder veel tralala. I like! De case bewaart niet alleen je VerveBuds netjes, maar laden ze ook nog eens tot 3 uur extra op. Zo heb je meteen tot 12 uur luisterplezier: 9 uur voor de buds, 3 uur extra door de oplaadcase. Nice. De buds zelf zijn ook aan de kleine kant: geen uitstekende stokjes, maar een simpel rond design. Bovendien zitten er ook 3 maten oorgel-dopjes bij, zodat je zeker jouw maat kan vinden. Zelf gebruik ik de kleinste. De VerveBuds 400 zijn ook voorzien van touch bediening (MFB) op zowel de linker als rechter bud. Zo schakel je ze uit met een lange touch, weiger je gesprekken door twee keer te drukken en zet je je volume hoger of lager met een korte touch! Handig! De buds connecteren ook vrijwel meteen (na een eerste keer instellen via Bluetooth 5.0) met je laatst gebruikte toestel, wanneer je ze uit de case haalt. Hello Moto! Ook de flikker lichtjes zijn handig om te zien of ze verbonden zijn of niet (of stand-by), en of de batterijen opgeladen moeten worden.

De buds geven een rijk geluid (en bas) voor muziek & ook bij het bellen werken de VerveBuds prima! Ik gebruikte ze zowel met mijn Motorola G8 plus om te bellen als via mijn computer voor calls met de collega’s. Handig wanneer je moeite hebt met op je stoel te blijven zitten 😉 Met de VerveBuds kan ik prima bellen van op mijn terras bijvoorbeeld! Ook kan je via je VerveBuds perfect Alexa of je Google Assistant bedienen: 3 keer tikken & Google Assistant luistert! De touch bediening is even wennen, kwestie van kort of lang genoeg te raken, maar werkt, eens je het door hebt, wel prima! Je kan je telefoon dus gewoon in je handtas laten.

Kortom: de VerveBuds 400 zijn een hele mooie upgrade voor mijn oortjes aan draad: geen gerommel meer in je handtas, geen half uur meer ontknopen. Gewoon uit je case halen, laten verbinden en achteraf weer netjes in de magnetische case droppen. Easy peasy, ik ben fan! De Motorola VerveBuds 400 zijn er in 3 kleuren (zwart, blauw, roze) en kosten ongeveer 60 euro. Je kan ze o.a. vinden op amazon.de.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. De volledige disclaimer lees je hier.

One thought on “Getest: Motorola VerveBuds 400

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *