Getest: Yuliv 2-in-1 Collagen Boost

Afgelopen 4 weken testte ik voor jullie een vloeibaar collageen supplement van Yuliv uit! Aangezien ik al meer dan 10 jaar over beauty blog, leek het me ook wel eens interessant om over ‘inwendige’ kuren te bloggen in plaats van crèmes of serums 😉 Collageen staat er om bekend een positieve invloed te hebben op o.a. je huid, nagels, haar & spieren. Collageen is het belangrijkste eiwit voor de elasticiteit in je huid/spieren waardoor ze soepel blijven. Vanaf je 25ste neemt collageen in je lichaam af, waardoor er de eerste rimpels ontstaan, maar bijvoorbeeld ook je haar dunner wordt en je nagels brozer. De collageen molecule is trouwens ook te groot om via crèmes of serums in je huid te geraken, vandaar dus dit ‘beauty drankje’ als extra supplement. 😉

Collageen supplementen bestaan in poedervorm, of komen zoals Yuliv is een vloeibare (stroperige) substantie. Elke dosering Yuliv bevat bovendien 10g collageen, is suiker-, lactose-, en glutenvrij. Ik neem nu een maand elke dag een booster (bij voorkeur ‘s morgens) en begin de eerste verbeteringen te zien. De substantie is vrij stroperig, dus ik drink mijn Yuliv supplement elke ochtend met een glaasje water achteraf, zodat alles goed wegspoelt naar binnen 😉 De smaak? Die is ‘best oke’, maar naar mijn mening proef je wel de ‘dierlijke’ afkomst van collageen (collageen wordt o.a. gewonnen uit dierlijke huid, botten, pezen en kraakbeen (let hier dus even mee op wanneer je vegan/vegetariër bent)). Yuliv heeft er wel een framboossmaakje aan toegevoegd, maar de nasmaak blijft hier wel een beetje hangen.

Over de positieve werking op mijn lichaam kan ik na bijna 30 dagen ook al wat vertellen, maar voor een optimaal resultaat gebruik je Yuliv best 60 dagen (2 doosjes dus). Ik moet zeggen dat ik op mijn 34ste nog weinig last heb van serieuze rimpels (buiten een frons die er al zo’n 15 jaar zit ;)). Met mijn huid ben ik gelukkig dus gezegend, maar een extra beetje soepelheid kan nooit kwaad.

Het effect op mijn dunne haren is wél duidelijk voor mij: ik verlies namelijk (sinds Yuliv) een pak minder haar. Dit merk ik vooral aan mijn Tangle Teezer die opmerkelijk minder haren meetrekt. Ik heb zelf vrij weinig en dun haar, dus zoveel haar verliezen stemt me niet meteen optimistisch, maar ik merk dat het nu écht minder is sinds ik het collageen supplement drink! Mijn haar lijkt meteen voller & glanzender! Ook mijn nagels winnen hierbij: meestal zijn die vrij slap (zeker zonder nagellak) en schilferen (sorry, tmi) ze nogal snel stuk, maar ook dit lijkt beter te gaan & kan mijn nagels nu dus gerust eens een weekje nagellakvrij houden om ze mooi te laten groeien. Hier ben ik wel echt blij mee: stevige nagels, ook zonder lak.

Ook tegen gewrichts- en spierpijn kan een collageen boost helpen, al heb ik hier zelf nog geen last van, maar mijn mama zou hier bijvoorbeeld wel baat bij hebben. De Yuliv Collageen Boost drink je dus best ‘s morgens voor 60 dagen. Met de code ‘FYULIV25‘ krijg je nu 50% korting op je 2e doos, waarmee je meteen goed zit voor een volledige kuur.

Hebben jullie al ooit een Collageen supplement uitgetest? Wat waren jullie ervaringen?

Disclaimer: dit product werd gratis aangeboden om te testen en het artikel werd geschreven in samenwerking met Yuliv #reclame.

 

 

3 thoughts on “Getest: Yuliv 2-in-1 Collagen Boost

  1. Ik heb al veel. Olla geen ingenomen al een paar jarr zowel vis als rund of kip maar heb nog nooit resultaat gehad wel veel geld kwijt. Ook sing asol wel duur maar geen resultaat ik geloof er niet meer in

    1. Jammer dat het voor jou niet werkt! Ik merkte op deze korte termijn vooral stevigheid in mijn nagels en minder haarverlies bij het kammen. Voor het effect op de huid is de testperiode te kort voor mij om iets over te vertellen..

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *