Getest: de Forever C9 cleansing kuur

Afgelopen 9 dagen testte ik de Forever F.I.T. C9 cleansing kuur uit. Via Mishe van In Balance, kreeg ik een fijne uitleg over Forever & de Aloë Vera gel & ook de voordelen van je lichaam te resetten, en mocht ik de C9 box uittesten. Sinds kort ben ik terug aan het sporten geslagen & wil ik terug gezonder in het leven staan. Helaas ben ik wel écht een zoetekauw -mét een suikerverslaving van jewelste- & deze kuur leek me dan ook de perfecte kans om hier alvast een mooie start mee te nemen om met suiker te gaan minderen. Ook is mijn energie de laatste maanden (I blame de Corona lockdown) niet wat het moet zijn & val ik geregeld om 19u in slaap op te zetel! De zomer is hier, dus HOOGtijd om hier verandering in te zoeken! C9 zou alvast een mooie start zijn van meer energie, meer gezonde voeding & minder snoep 😉

Ook nog even dit: de c9 is géén crashdieet.  Dit dient enkel om (2x jaar) je lichaam te reinigen, gedurende 9 dagen, en om eventueel een goede aanzet te nemen naar een gezondere levensstijl. Eventueel gewichtsverlies kàn (en kan blijven wanneer je erna een gezond eetpatroon aanhoudt), maar kan sowieso ook een mooie motivatie zijn om verder (meer) suikervrij te gaan leven bijvoorbeeld. Na dag 1 & 2 begin je alweer terug met een hele stevige maaltijd, op dag 9 neem je alweer aanzet naar je normale routine door ook een lunch te eten. 

Over de C9 box: in deze kuur van 9 dagen ga je aan de slag met Aloë Vera gel, natuurlijke supplementen, shakes & héél belangrijk: gezonde snacks & voeding. Zonder dit laatste zou ik er niet aan begonnen zijn, want ik geloof niet in programma’s waarbij je enkel maar sapjes of shakes mag drinken. In de C9 kuur mag je elke dag een heel aantal gezonde snacks (bessen, aardbeien, tomaatjes, wortels, …) & na dag 2 zelfs een volledige maaltijd van zo’n 600 kcal!

Wat vind je in de box terug?

– Aloë Vera Gel (2x 1 liter)
– Forever Lite Ultra (ik heb de vanille shake)
– Forever Lean
– Forever Therm
– Fiber stick (vezelstick)
– Meetlint
– Begeleidend boekje, met handige dagplanning voor notities & enkele receptjes
– Shakebeker


Ik neem jullie vanaf nu mee in mijn 9 dagen cleansing kuur! Lees mee!

 • Voorbereiding:
  Vooraleer ik de kuur begon, ging ik alvast voor grote boodschappen! Ik bracht mee: ongezoete amandelmelk voor mijn shakes, komkommer, snoeptomaatjes (de grootste bak ooit), radijsjes, bessen, frambozen, worteltjes, broccoli en veel kip. Ik ging dus duidelijk voor de gezonde snacks 😉 Aangezien je die naar behoeven mag eten tussendoor, ga ik hier proberen de eerste 2 dagen mijn hongergevoel & mijn knabbellust mee te vullen 😉 Van bepaalde groenten en fruit mag je 1 portie per dag, sommige twee porties & andere groenten dan weer onbeperkt (komkommer bv). Ik las ook de gids even door & meette alvast een aantal dingen op, zodat het lichamelijk resultaat (misschien) ook duidelijk is achteraf.
 • Dag 1:
  De start ging alvast goed! Na het aloë vera sap in de ochtend (ik heb de berry versie, die is ook een tikkeltje bitter, maar vind ik zelf helemaal prima). Ik ben al vrij gewend mijn ontbijt te skippen (door intermitted fasting voorheen), dus had eigenlijk geen hongergevoel tot tegen de middag. Dan mocht ik de Lite Ultra shake (ik heb vanille) en: OMG, deze is écht lekker! Ik probeerde eerder al andere varianten, maar deze is echt de beste tot nu toe! Ik dronk hem met Alpro haver melk: erg lekker en vullend, want ik had tegen 16u pas terug een klein hongertje. Om 16u heb ik wat rauwe groentjes gegeten (komkommer, tomaat, wortel & radijsjes) en begon ik ook aan mijn snack voor ‘s avonds. Ik besloot om broccoli soep te maken, want op dag 1 en 2 mag je dan geen shake. Om toch iets te eten nam ik een grote kom soep! Voor de rest: heel veel water gedronken (alhoewel ik dat anders ook doe), merkte ik dat ik ook errrrug veel naar het toilet moest 😀 Maar voor de rest: dag 1 goed begonnen! Ik kijk stiekem alweer uit naar die lekkere shake van morgen!
 • Dag 2:
  Ik was al rond 6u wakker, dus had die ochtend ook al snel honger! Gelukkig ging het al snel beter na de Aloë gel & een fruitige snack. Ook geleerd dat een klein hongertje ook vaak gewoon dorst is. De 2L water gingen er gemakkelijk in. Ook de Vanille shake ging er weer gemakkelijk in (nog steeds lekker) en ik maakte vandaag ook net iets meer gebruik van de gezonde snackjes dan gisteren. Voor de rest weinig zin in suikers & dankzij de snackjes doorheen de dag weinig hongergevoel. Ik at ook weer een grote kom soep.
 • Dag 3:
  Vandaag twee shakes! Moet zeggen dat ik nooit een grote ontbijter ben (wegens geregeld intermitted fasting) dus die eerste shake leek echt veel! Gelukkig kon ik daardoor wel behoorlijk gaan sporten (crosstrainer) zonder leeg gevoel. Ook ‘s middags smaakte de shake weer. Vandaag wél een kleine zeurende hoofdpijn, maar veronderstel dat dit de eerste afkickverschijnselen zijn van de suikers 😀 This too shall pass. ‘s Avonds mijn eerste warme maaltijd: kip met zilvervliesrijst & brocolli, iets om naar uit te kijken. Dit receptje staat gewoon in de bijhorende c9 gids. 500 à 600 kcal leek wel erg veel, maar het ging vlot binnen! Ook het water drinken ging weer vlotjes!
 • Dag 4+5:
  Vandaag is de hoofdpijn weer helemaal weggetrokken! De shakes gingen ook weer lekker vlot binnen & ook mijn avondeten smaakte weer goed! Ik maakte o.a. een burritobowl met veel groenten & een zalmfilet klaar! Wel nog niet echt de energie gehad om echt te gaan sporten in de gym (ook door te warmte) maar ik maakte wel elke dag een flinke wandeling.
 • Dag 6+7:
  Deze twee dagen voelde ik me beduidend fitter dan de eerste eerste 5 & daarvoor. Mijn energielevel ligt (ondanks de hitte) terug een stuk hoger. Ik ben ‘s morgens als ‘s avonds een stuk minder moe! Ik maakte beide avonden volkoren wrap pizza met extra groenten. Lekker! Ook 2L water drinken gaat probleemloos dankzij het warme weer! Goed hydrateren! Ook deze twee dagen een stuk minder behoefte aan de snacks tussendoor, gewoon omdat de shakes best wel goed vullen. Mijn dagelijks stukje fruit skip ik natuurlijk wel niet. Op naar de laatste 2 dagen!
 • Dag 8+9:
  Deze laatste twee dagen waren niet gemakkelijk! Het was héél warm (37 graden) en dan zijn die shakes drinken geen evidentie! Gelukkig hielp een ijsblokje/bevrozen fruit erbij wonderen. Ook ‘s avonds koos ik ervoor een ‘koelere’ maaltijd te eten, wegens té warm om echt te kokerellen en écht warm te eten. Water drinken ging uiteraard super easy deze twee dagen!


Na mijn 9 dagen cleansing kuur ben ik alvast heel blij: het ging gemakkelijker als verwacht (oef) & de resultaten mogen er ook zijn: mijn energielevel ligt, ondanks de warme dagen, terug hoger. Ik val niet meer om 19u in slaap op de zetel & geraak ‘s morgens ook terug beter uit mijn bed. Ook mijn snackgedrag is er op vooruit gegaan: ik zal nu sneller kiezen voor een fruitje dat ik lekker vind, in plaats van een koek. De suikercravings zijn ook echt verminderd (lees: ik stond ‘s morgens op en wou meteen een koek eten). Ook op lichamelijk vlak zijn er (tijdelijke) positieve effecten: ik verloor zo’n 2 kilo & 9 cm (borst, armen, kuiten, bovenbeen, heupen, taille). Alvast een motivatie om zo verder te blijven doen & de koeken/snoep zoveel mogelijk te laten voor wat ze zijn 😀 Een klein minpuntje aan de kuur: de eerste 5 dagen ging het ‘sporten’ echt niet goed (normaal ga ik zeker dagelijks een uur crosstrainer), dus het er werd gewandeld in de plaats. Dag 6-9 werd het dan weer 37 graden, waardoor echt gaan sporten ook niet meteen een optie was 😉 Maar ik heb de kuur zéér goed overleefd & toch wel beetje trots over mijn mini-afkick van de suikers! Hoera!

Ook eens proberen? Je kan het c9 pakket hier bestellen voor zo’n 125 euro.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. De volledige disclaimer lees je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *