Mei Plasticvrij 2021

Hier ben ik weer met nieuwe verse tips voor Mei Plasticvrij! Vandaag deel ik nieuwe tips om zoveel als mogelijk plasticvrij te leven in de keuken, badkamer & on-the-go! Check hier nog eens mijn tips van vorig jaar!

  • In de keuken

Investeer in stevige (glazen) voorraadpotjes- en dozen of hergebruik je glazen bokalen of flesjes. Stockeer je etensrestjes in een stevige voorraadpot, die je kan blijven hergebruiken. Sinds kort schakel ik langzaamaan over op glazen varianten, omdat deze niet verkleuren (danku spaghettisaus) en recycleer ik af en toe (mooi) glazen potjes van drankjes of conserven. Ideaal om je slaatje of soepje mee te nemen naar het werk & heel gemakkelijk om af te wassen. (Ikea +365)

Tegenwoordig heb je ook handige siliconen deksels  die je meteen over je stukje fruit of potje kan trekken. Eindeloos te hergebruiken! (Ikea Overmatt set van 3). Nog een tip: winkel eens bij een verpakkingsvrije winkel (met je eigen meegebrachte bokalen). Zo kan je o.a. terecht bij Klinder of vind je bij Bioplanet ook al heel wat verpakkingsvrije producten (bv noten en zaden).

(bron productbeelden: zie merken)

Natuurlijk kan mijn vertrouwde SodaStream niet ontbreken: sinds 4 jaar koop ik eigenlijk nooit meer plastic flessen (heel uitzonderlijk een brik fruitsap of een blikje speciale limonade). Zowel voor mijn (bruis)water als limonades vertrouw ik op mijn SodaStream Spirit! Ook tijdens de thuiswerkdagen is dit een onmisbare tool! Bovendien moet ik ook nooit meer sleuren met zware flessen vanuit de winkel en smaakt mijn kraantjeswater perfect! Ook voor limonades (of mocktails) zweer ik bij mijn SodaStream. Tegenwoordig hebben ze bijvoorbeeld ook Gingerale & Icetea smaakjes!

  • In de badkamer

Schakel over op een bamboe tandenborstel (bv Humble). Wanneer de tandenborstel versleten is kan je het bamboe gedeelte gewoon composteren. Ook bij je oorstokjes kan je besparen op plastic: tegenwoordig zijn heel wat oorstokjes gemaakt uit papier. Wil je nog meer zerowaste gaan? Investeer dan in een ‘Last Swab’ siliconen oorstokje: je hebt hierin een aantal varianten, bv ook om je make-up bij te werken. Handig! Ook voor je scheermesje kan je plastic besparen: investeer in een metalen scheermesje: bij Bamboozy vind je hele leuke vrouwelijke varianten. 

  • On the Go

Zoek je nog iets om je oldskool boterhammen mee te nemen naar het werk? Uiteraard heb je de klassieke boterhammendoos, maar tegenwoordig bestaan er ook alternatieven voor boterhamzakjes/aluminiumfolie: bijvoorbeeld doekjes uit bijenwas of wraps uit stof. (bv. Boc’nRoll).

Ook voor on-the-go heeft SodaStream kleine ‘My Only Bottle flesjes die je rechtstreeks kan aansluiten op je toestel. Ideaal voor bruiswater of limonades voor onderweg. Zo hoef je geen impulsieve kassa-aankopen te doen & bespaar je nog eens op single use plastic!

Wat is jullie ultieme tip om op single use plastic te besparen? Meer nuttige tips vind je op de site van SodaStream.

Dit artikel werd geschreven in samenwerking met SodaStream voor #meiplasticvrij.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *