Nieuw: Rombouts 100% composteerbare koffiefilter

Het op en top Belgische koffiemerk Rombouts bestaat al 125 jaar dit jaar en dat ‘vieren’ ze met een wel heel speciale lancering: namelijk de 100% composteerbare koffiefilter! De super traditionele en ‘ouderwetse’ (denk aan koffietjes met de bomma) doorloop filterkoffie werd helemaal vernieuwd tot een ecologische en milieuvriendelijke variant, want in 2021 weten we hoe belangrijk minder afval produceren is! Deze innovatie combineert traditie met vernieuwing voor deze iconische filter, love it!

De koffiefilter anno 2021, beschikbaar in vijf verschillende varianten (Dessert, Goudmerk, Italian Style, Bio & Fairtrade en Deca) is 100% biologisch afbreekbaar. Heerlijk hoe zo’n koffietje met filter me terugbrengt naar vroeger!

Van de kartonnen verpakking, tot natuurlijke vezel van de filter, tot de plastic versheidsfolie is ecologisch gedacht, want zelfs die laatste is 100% recycleerbaar. Bovendien is deze klassieke filter heel gemakkelijk te gebruiken, en zeker voor mij als single, vind ik een uni-dosis (verse) koffie gewoon het allerlekkerst! Mijn favoriete variant van de vijf is de ‘Dessert’, een heerlijk volle koffie voor elk moment van de dag. Ik drink vooral koffie met melk(schuim) maar deze smaakt me ‘s morgens evengoed zo.

Nog enkele leuke Rombouts koffieweetjes voor de liefhebber šŸ˜‰

  • Sinds 1966 is Rombouts gebrevetteerde hofleverancier
  • Rombouts haalt de gedroogde koffiebonen rechtstreeks bij boeren in Mexico, Congo en Laos. 50% van de ingevoerde volumes zijn afkomstig van coƶperaties met het Fairtrade-label, 17% van de volumes is bio.
  • Ze lanceerden ook 100% plantaardige koffiepads.
  • Met o.a. deze filters besparen ze 145 ton plastic per jaar.

Wat is jullie favoriete koffie(moment)? Met melk of zonder?

De 100% composteerbare filter is exclusief te koop via Rombouts.com (3,39 euro voor 10 stuks) in 5 varianten en zal later dit jaar verkrijgbaar zijn in de supermarkt.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. De volledige disclaimer lees je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *