Getest: de Storytel Reader

Nieuw gadget ten huize Latanie: deze Storytel Reader! Sinds kort mocht ik het Storytel abonnement uitproberen voor enkele maanden, en sinds vorige week is ook hun eigenste Reader beschikbaar in België. Met deze digitale reader lees je niet alleen boeken, maar kan je ze ook gewoon beluisteren. En het beste? Je kan gewoon naadloos overschakelen (soms wel wat traag) tussen beide! Dankzij een digitale bladwijzer onthoudt de Storytel Reader tot waar je geluisterd of gelezen hebt en pik je daar gewoon de volgende keer weer op. Handig!

Boek: HARD – Leen Dendievel

De Storytel Reader wordt geleverd in een mooi branded doosje, samen met een USB-C kabel en stekker. Wat ook leuk is, is dat de Storytel branding doorgetrokken wordt naar het toestel zelf: een mooie 6 inch reader met een E ink Carta screen, is heel licht in de hand en ook het scherm is heel aangenaam om op te lezen (voordien las ik eigenlijk enkel heel af en toe een e-book op mijn iPad, dus is zeker een upgrade qua digitaal lezen). Je kan ook kiezen voor een warme of eerder koele ondertoon voor je scherm. Ook het oranje Storytel druppeltje komt terug als knop (voor leesvoorkeuren) en als herkenbaar element op de achterkant. Verder heeft het toestel ook nog een long lasting 3000mAh batterij voor uuuuuren leesplezier en aan de zijkanten twee blader knoppen. Er is ruimte voor 8GB aan (via je Storytel abo) gedownloade boeken, die je dan ook gewoon offline kan luisteren en lezen.

De Storytel Reader werkt enkel met een actief Storytel abonnement. Wanneer je het toestel de eerste keer opstart, zal je meteen op je account moeten inloggen. Via de webpagina van Storytel (tab ‘Mijn Reader’) kan je wel je eerder aangekochte ePub boeken toevoegen aan je Reader. De Reader maakt zelf geen geluid, maar je kan je favoriete hoofdtelefoon koppelen via bluetooth of gewoon via de oldskool audio jack onderaan het toestel. Heb je de Storytel app ook al op je telefoon? Geen probleem, beide toestellen blijven actief en kan je gewoon afwisselend gebruiken.

(audio) Boek: Eleanor Oliphant is completely fine – Gail Honeyman

Het E ink Carta HD scherm leest aangenaam en voelt voor mij als e-reader newbie, toch heel ‘papierig’ aan qua licht en kleur. Het touchscreen is even wennen, en loopt misschien een tikkeltje trager dan het scherm op je smartphone, maar verder werkt het wel prima: boeken zoeken, toevoegen aan je ‘plank’ en van daar uit kiezen om te lezen of te luisteren. Momenteel heeft nog niet elk boek een audio versie. Wanneer een boek dat wel heeft, kan je switchen tussen lezen of luisteren en dat vind ik wel plezant werken. Ik, als Vlaamse luisteraar, hoop wel stiekem dat er wat meer ‘Vlaamse’ voorleesstemmen komen op termijn, want ik merk nu dat het vooral Nederlandse stemmen zijn en dat vind ik niet altijd even prettig (sorry Dutchies ;)).

Eindconclusie: ben je reeds een fervente Storytellover en gebruik je de app dagelijks? Dan is de Storytel Reader zeker een fijne uitbreiding aan je abonnement! Sporadische gebruikers of beginners van de luisterapp zou ik aanraden om gewoon te luisteren op je smartphone, aangezien de Reader onbruikbaar wordt zonder actief abonnement. Het toestel zelf ligt wel superfijn in de hand en ook het scherm leest erg aangenaam. Ook het switchen tussen lezen en luisteren werkt voor mij fijn. ‘S avonds lees ik liever, terwijl ik door de dag (tijdens het wandelen of poetsen) liever enkele hoofdstukken luister.

De Storytel Reader is te koop bij Coolblue voor € 129. Je krijgt er twee maanden Storytel bij cadeau (ook wanneer je al een abo hebt). Bij Coolblue kan je ook een matching beschermhoesje vinden! Storytel proberen? De eerste 14 dagen kan je gratis proberen.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples. De volledige disclaimer lees je hier. Ik mocht zowel de luisterservice als de Reader gratis uitproberen van Storytel voor mijn blog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *