6 tips om gehydrateerd te blijven tijdens de zomer!

Meestal zie je me schrijven over hydrateren van je huid, maar vandaag geef ik tips mee om je hele lichaam gehydrateerd te houden tijdens de warme dagen in de zomermaanden (waarvan we er hopelijk nog enkele in het verschiet hebben ;)). Een menselijk lichaam bestaat zowat uit 60% water en het is daarom ook belangrijk om dit vochtpercentage in balans te houden. Daarom is het, zeker tijdens warme dagen, heel belangrijk om voldoende te drinken. Ik geef jullie vandaag een aantal tips die mij dagelijks helpen om aan mijn waterdoel te geraken ­čśë

  • Drink een groot (lauw) glas water voor je ontbijt. Het zet je spijsvertering in werking en je hebt meteen je eerste dosis hydratatie binnen! Zelf heb ik het liefst (heel) licht bruisend water met een citroensmaakje.
  • Zet je water zichtbaar bij je. Of je nu thuis aan het werk bent of op kantoor: zorg dat je steeds een grote fles water bij je in het zicht hebt staan. Zien drinken, doet drinken! Is je glas/fles leeg, vul het dan ook meteen bij.
  • Drink kraantjeswater: ik drink al jaren kraantjeswater, het is niet alleen goed voor het milieu (bye single-use plastic), het is ook gewoon snel beschikbaar. Geen excuses meer. Heb je een SodaStream in huis, dan tover je dat gewone kraantjeswater ook nog eens om in heerlijk verfrissend bruiswater. Vooral tijdens de zomermaanden werkt bruiswater voor mij het meest verfrissend: goed koud en met veel bubbels, heerlijk!
  • Stel een doel voorop en hou je waterconsumptie bij per dag. Hiervoor bestaan verschillende apps, maar ikzelf tel gewoon het aantal flessen dat ik per dag vul en drink. Mijn doel is om minstens 2L a 3L water per dag te drinken. Heb je een bullet journal? Integreer dan een vakje voor je waterconsumptie en kleur bv. glaasjes in om het leuker te maken. Aan’t werk op kantoor? Trek streepjes voor elk glas water dat je op hebt.
  • Pimp je water! Geen fan van plat kraantjeswater? Pimp het bv met vers fruit of met een lekker smaakje. SodaStream heeft zo de Fruit Drops, kleine flesjes drops waarmee je je water een lekker fris tintje geeft: citroen, pompelmoes, framboos,… Met enkele druppels geef je meteen een subtiele smaak aan je bruiswater en geniet je nog steeds zonder calorie├źn. Nog een tip: vries gesneden citroen- of limoenpartjes in en gebruik het als een extra ijsblokje bij je fruitig water. Lekker fris!
  • On the go: neem steeds je eigen herbruikbare fles mee wanneer je de deur uit gaat. Zo vermijd je dat je vergeet te drinken en geef je niet toe aan impulsaankopen wanneer je toch dorst zou hebben. Met de My Only Bottle van SodaStream neem je zelfs je eigen homemade bruiswater mee op stap. Gebruik je een herbruikbare fles? Kies er dan eentje waarvan je weet dat je er graag uit drinkt (bv sportdop, rietje,…) Al deze kleine dingen helpen om liever en meer water te drinken.

Dit zijn de tips die ik toepas om mijn dagelijks doel te behalen. In het begin kan veel water drinken aanvoelen als een verplichting, maar dankzij een aantal handige tips, voeg je dit gewoon toe aan je dagelijkse routine!

Hebben jullie nog tips om meer water te drinken?

Nog geen SodaStream is huis? Je kan het toestel aankopen met ecocheques & helpt de natuur een handje door minder plastic te verbruiken! Win-win! SodaStream verkrijgbaar bij verschillende multimedia winkels en supermarkten.

Disclaimer: deze blogpost bevat samples en werd geschreven in samenwerking met SodaStream. Ik testte het toestel en enkele smaken uit ter review. De volledige disclaimer lees je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *