Op citytrip: Amsterdam

Afgelopen week ging ik er samen met mijn zus eventjes tussenuit. We kozen voor een locatie die goed bereikbaar was met de trein & waar we allebei nog nooit (echt) waren geweest. Ikzelf ging al enkele keren voor een even naar deze mooie stad, maar had nog niet de kans om er echt de toerist uit te hangen 😉

We kozen dus voor de ‘tourist route’, en doorkruisten Amsterdam met oog op alle bekende bezienswaardigheden. Vandaag neem ik jullie mee op onze route 😉 We reisden gemakkelijkheidshalve met de Thalys en kozen voor een hotel in het centrum van de stad.

Op voorhand kozen we enkele dingen uit die we zeker wilde zien: het Anne Frank huis en het Van Gogh museum. Het Rijksmuseum lieten we even voor een andere keer, aangezien het meest gekende stuk (het Melkmeisje) ‘op reis’ was. Het Anne Frank huis is zeker iets wat je moet gezien hebben: haar verhaal pakt je eens zo hard wanneer je het achterhuis effectief bezoekt. De audioguide loods je door de kleine kamertjes en vertelt het verhaal van Anne en haar familie. Tipje: boek je tickets ver op voorhand, deze kaartjes zijn geliefd en enkel online te verkrijgen.

Na dit bezoekje, verkenden we Amsterdam doorheen de grachten. Met een sympathieke, oerhollandse gids kwamen we heel wat te weten over wonen en leven in Amsterdam. Absoluut een aanrader en heel wat weetjes rijker 😉 Zo kwamen we o.a. te weten dat de typische Amsterdamse huisjes lichtjes naar voor hellen, vaak scheef staan, een benedenwoning hebben en ook nog eens een haak bovenaan het huis, om spullen te hijsen tijdens de verhuis. Cool cool cool!

Kuieren doorheen de 9 straatjes en de Kalverstraat deden we uiteraard ook! Enkele favoriete winkeltjes waren o.a. Anthropologie, Bath & Bodyworks en de vele kleine boetiekjes in de 9 straatjes! Zo gezellig! Snacken deden we met een typische stroopwafel (duh) en een broodje kroket, maar zoveel keuze!

Op dag 2 bezochten we o.a. het Museumplein, waar alle grote musea samenliggen en waar je kan genieten van een stukje groen. Ook kon je niet naast de grote bakken met tulpen kijken! Zo mooi! We hadden ook zoveel geluk met het weer, waardoor de bloemen nog eens zo mooi uit kwamen! Van daaruit passeerden we Amsterdam Oud-West en liepen we langs de poorten van het Vondelpark. 25.000 stappen tourist route: check 😉 Kortom: een prachtige stad die ideaal is als weekendje weg!

Gingen jullie al naar Amsterdam? Tips voor een volgend bezoekje zijn steeds welkom!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *